Kas yra ‘komercinės zonos’ dažymas?

‘Iškonstruokim’ tai ir pažiūrėkime.  

Tiesa tai ar mitas?  

Kokios jos yra, ar jų ištiesų nėra?

Kodėl pas klientes būna tamsūs pakaušiai?

Ar verta dažyti plaukus geriausiai, ar verta ‘chaltūrinti’  

Nors gali būti, kad kažkur yra plaukų dažymo taisyklės, kurių mes nežinome, bet iš savo patirties ir ištyręs daugybę forumų apie šią temą, manau, kad ‘komercinės zonos’ yra tiesiog mitas, kuriuo pasinaudoja kai kurie koloristai.  

Iš tiesų, nėra jokių oficialių taisyklių ar definiacijų, apibrėžiančių ‘komercines zonas’ plaukų dažymui. Tai gali būti tik subjektyvus koloristų komentarų, sugalvoti kaip priežastis taupyti laiką trumpesniam plaukų dažymui. Taip pat galima sakyti, kad tai yra vienas iš patikimų pasiteisinimo būdų klientų akyse už tai, kad kaina yra žemesnė.  

Iš tikrųjų, apdorojant visą plaukų pluoštą, koloristai turėtų padėti klientams pasirinkti patį kokybiškiausią dažymo būdą, atsižvelgiant į jų pageidavimus ir poreikius, nes kiekvieno kliento galimybes bei norus reikia vertinti keliais lygmenimis.  


Be abejo, konkurencija yra labai aukšta koloristų srityje ir dažnai pasitaiko kūrybinės spąstų ar apgaulės siekiant užsitikrinti greitą uždarbį.  Tačiau geriausias koloristas yra pasiruošęs kokybei. Jo tikslas yra pagerinti kiekvienos klientės plaukus. Galų gale, jie yra geriausias reklamos šaltinis, todėl geriausias būdas pelnyti klientų lojalumą yra pasirinkti kokybę ir užtikrinti geriausią rezultatą.  

Kadangi ‘komercinės zonos’ koncepcija yra neišaiškinta, klientas turėtu taip pat žinoti šią informaciją. Juk per visą karjierą neesu girdėjas iš kliento frazės: man dažė tik ‘komercinę zoną’.  Manau paaiškinis klietei KAIP BUS IŠTIKRŪJU ir kokios tos pasekmės, nemanau, kad sutiktu su šiuo pasiūlimu.  

Manau, kad geriausias pasirinkimas pasirinkus plaukų dažymą yra ieškant koloristą, kuris atsižvelgęs į jūsų pageidavimus ir poreikius pasiruošęs padaryti maksimalų rezultatą, ko tikrai reikia Jūsų plaukams.  Ir bus labiau pritaikyta priežiūra Jūsų plaukams,  ir atitiks jūsų lūkesčius, o ir kaina už jį bus atitinkama, ir nešiosis ilgiau, ir jausitės laiminga visą laikotarpį, ir nereikės vėliau taisyti, tai ką galima iškarto gerai padaryti.